Hamilton otkrio za koga navija između Verstappena i Leclerca

Ne može se boriti za titulu

Hamilton otkrio za koga navija između Verstappena i Leclerca

A. Čaušević

Lewis Hamilton ove sezone nema dovoljno konkurentan bolid da se bori za titulu prvaka Formule 1.

Vozač Mercedesa je ranijih sezona bio konstantno u vrhu te osvajao titule, ali to ove sezone nije slučaj pa je primoran borbu za najbolje pozicije prepustiti drugim.

Ove sezone glavni pretendenti za titulu najboljeg su Max Verstappen iz Red Bulla i Charles Leclerc iz Ferrarija koji su podijelili pobjede u dosadašnjem dijelu sezone. Omjer je 4:2 u korist Nizozemca.

Najbrži oktanski cirkus je ovog vikenda gost u Monte Carlu, a Hamilton je prije utrke kazao kako bi navijao za Leclerca da je gledatelj.

"Da mogu sjediti s navijačima navijao bih za Charlesa. Ja sam Ferrarijev fan", rekao je 37-godišnji Britanac.

U prošlosti se nekoliko puta spominjalo da bi Hamilton mogao preći u Ferrari, ali je to sjajni vozač odbijao iz lojalnosti prema Mercedesu.

Pred današnju trku vodeći Verstappen ima 110 bodova, a drugoplasirani Leclerc kasni šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije