Hamilton ljut što ga je ekipa pozvala u boks: "Pomalo frustrirajuće..."

Na kraju bio tek peti

Hamilton ljut što ga je ekipa pozvala u boks: "Pomalo frustrirajuće..."

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, danas je osvojio tek peto mjesto na utrci za Veliku nagradu Turske.

Hamilton je startao s desetog mjesta zbog kazne jer je mijenjao motor na bolidu, ali je očekivao da može danas da dođe do bitke za pobjedu.

Ipak, kiša je otežala njegov put, ali je Hamilton u jednom trenutku imao treću poziciju iza Maxa Versteppena.

No, njegov tim osam krugova prije kraja odlučio je da Hamilton ide na zamjenu guma iako je on vjerovao da može na jednom setu guma da završi utrku i bude odmah iza Versteppena.

Nakon izlaska iz boksa Hamilton je "zaglavio" iz Leclerca i branio je petu poziciju. Verstappen je završio drugi i u poretku sada ima šest bodova više do aktuelnog prvaka svijeta.

Hamilton je nakon utakmice bio itekako ljut što ga je ekipa poslala u boks jer je bio siguran da može završiti na trećem mjestu.

"Trebao sam ostati vani ili ući mnogo ranije. Jer, kad uđete s osam krugova do kraja, nemate vremena proći fazu mrvljenja guma na stazi koja se suši. Pa sam zatim prošao cijelu ovu ‘kliznu’ fazu gdje sam skoro izgubio četiri pozicije. Pomalo frustrirajuće, ali to je ono što jest”, rekao je Hamilton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi