Lewis Hamilton ostaje u Mercedesu

Konačno potpisao

Lewis Hamilton ostaje u Mercedesu

A. Čaušević

Lewis Hamilton je konačno stavio potpis na novi ugovor s Mercedesom. 

Britanac je bio slobodan vozač od 1. januara, a poslije višesedmičnih pregovora konačno je ozvaničen nastavak saradanje.

Aktuelni prvak svijeta i njemački tim su potpisali novi jednogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 40 milona eura.

"Sretan sam što ulazim u devetu sezonu s Mercedesom. Ostvarili smo nevjerovatne stvari zajedno i radjem se da ih nastavimo i dalje, kako van tako i na stazi", kazao je Hamilton.

Mercedes će novi bolid predstaviti 2. marta, a Hamilton će ga isprobati desetak dana kasnije na testiranju u Barceloni.

Top Komentari

Mirsad1705
Raduje nastavak saradnje najboljeg vozača F1 i najboljeg konstruktora bolida u F1. To nam obećava uzbudljivu narednu sezonu u najbržem sportu na svijetu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi