Schumacher ne žali Hamiltona

Tvrdi da previše drami

Schumacher ne žali Hamiltona

A. Čaušević

Posljednju utrku Formule 1 obilježio je incident u kojem je Max Verstappen udario u Lewisa Hamiltona te obojicu izbacio iz utrke. 

Poslije utrke Hamilton se žalio kako ima bolove u vratu te da će morati otići kod specijaliste, ali Ralf Schumacher nije pao na žalopajke vozača Mercedesa.

"Lewis je previše dramatizirao s obzirom na to da je slijedećeg dana odletio u New York. To daje mnogo Formuli 1," rekao je Schumacher za njemačku televiziju Sport 1.

Schumacher koji je također dugo godina vozio u Formuli 1 tvrdi da je sudar Hamiltona i Verstappena bio trkači incident.

"Bio je to trkaći incident. Hvala Bogu da postoji halo, niko to nije namjerno učinio", dodao je Nijemac.

"Hamilton je nevjerovatan, ali on je samo ljudsko biće i ti superlativi također mijenjaju osobu. Vrlo se malo pažnje pridaje njegovim greškama,” istaknuo je.

Podsjećanja radi, Verstappen je kažnjen sa oduzimanjem tri pozicije na startnom poretku za Veliku nagradu Rusije koja se vodi predstojećeg vikenda.

Top Komentari

Svojprisebi
Nista Verstappen nije pogresio drzo svoju liniju a dobije kazne 3 pozicije samo nek se jos malo udovolji placljivcu engleskom koji na silu hoce da prodje
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi