Hamilton izbacio Verstappena iz utrke, a onda tokom proslave provocirao Red Bull

Mnogi kažu da je to namjerno uradio

Hamilton izbacio Verstappena iz utrke, a onda tokom proslave provocirao Red Bull

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 danas su mogli da uživaju u sjajnoj utrci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Već u prvom krugu vidjeli smo incident na stazi u kojem su učestvovali Max Verstappen i Lewis Hamilton.

Verstappen je imao vodstvo nakon starta i Hamilton je u jednoj krivini skrivio incident zbog kojeg je vozač Red Bulla imao strašan udes, ali na svu sreću prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Tada su očekivali da će Hamilton biti žestoko kažnjen jer je bio jasan krivac, ali na kraju je dobio 10 sekundi kažnje i mnogi smatraju da je to bilo zaista premalo.

I pored te kazne Hamilton je dva kruga prije kraja uspio da prestigne lidera Charlesa Leclerca i dođe do pobjede.

Za Hamiltona je ovo osma pobjeda na Silverstoneu i pokazao je nakon utrke koliko mu je to značilo.

Oglasi

Izašao je iz bolida sa zastavom Velike Britanije i krenuo je ka navijačima da proslavi pobjedu i pozdravi ih. No, na putu do tribina odlučio je proči baš pored ekipe Red Bulla, odnosno bolida Sergija Pereza.

Mnogi su poručili da je Hamilton to namjerno uradio i dodatno je isprovocirao navijače Verstappena koji su osuli paljbu žestokih kritika na aktuelnog prvaka Formule 1.

Verstappen je i dalje prvi u ukupnom poretku sa 185 bodova, ali je Hamilton značajno smanjio prednost i sada ima 177 bodova.

Naredna utrka je na rasporedu za dvije sedmice i to za Veliku nagradu Mađarske gdje nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja i nastavak okršaja između Verstappena i Hamiltona.

Top Komentari

celikze
cuj izbacio pa onaj placko kao i konzerva kao tim su najodvratniji sto su krocili Formulom…mali placko od starta je Hamiltona tiskao van staze a nevezano za ovu trku lik uvijek ide maximalno agresivno da bi pokazao kao da je vozac…pa Leckera je izbacio Botasa idto samo sto su oni izbjegavali udes on postao kao vozac…kada mu je Lecler uzvratio onda plac i jadikovka…od prosle sezone Hamilton svaki put se povuce hajde nece nije mu potrebno bilo….e sada je stvar drugacija nema pustanja…ovako je Schumacher vozio zato je i bio prvak al ga je Sena jedan put stosom zamezio…tacno se moze vidjeti kako placljivko jednostavno mota ne gledajuci jel Ham pored ili ne….e pa nece moci…sada ce malo da razmisli ono sta on radi da i drugi mogu isto…
8 3
Strijelac84
Da je bijelac dali bi mu crnu zastavu Ovako crnčuga pa samo 10 sekundi
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi