Hamilton još dvije godine u Formuli 1, već je potpisao!

Britanac ostaje do 2023. godine

Hamilton još dvije godine u Formuli 1, već je potpisao! · Zvanično

A. Čaušević

Sedmerostruki prvak Formule 1, Lewis Hamilton će još najmanje dvije sezone voziti u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu. 

Danas je stigla zvanična potvrda kako je Hamilton potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom te će član Srebrenih strijela biti do 2023.godine.

Mercedes i Britanac su željeli da izbjegnu prošlogodišnju sagu kada se do posljednjeg trenutka čekalo porduženje saradanje.

Ovo znači da će Hamiltonu novi ugovor isteči samo sedmicu uoči 39 rođendana. Član Mercedesa je devet godina i s ovim timom je osvojio šest od svojih sedam titula.

[twitter]https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1411240839972634628[/twitter]

"Teško je povejrovati da je skoro devet godina otkako radim s ovim nevjerovatnim timmom i uzbuđen sam što ćemo nastaviti našu saradnju za još dvije godine", rekao je Hamilton.

Iskusni Britanac do sada ima 98 pobjeda po čemu je apsolutni rekorder, njih 77 je ostvario kao vozač Mercedesea. Preostale pobjede su stigle u bolidu McLarena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi