Lewis i Nico zamijenili mjesta

U TOP 5 društvu četiri Mercedesa

Lewis i Nico zamijenili mjesta

Stvari se nisu previše promijenile niti na drugom slobodnom treningu. Hamilton i Rosberg su koristili mekšu komponentu guma, a razlika između dva Mercedesa bila je dvije desetinke.

Lewis je popravio svoje vrijeme na 1:35.078, dok je Nico napravio par manjih grešaka i na kraju je
kasnio dvije desetinke.

Najbliže Hamiltonu i Rosbergu bili su također dva Mercedesa ali jedan bolid je bio onaj Valtteria Bottasa (Williams) odnosno Jensona Buttona (McLaren). Međutim njihovi zaostaci su išli preko sekunde. Bottas (+ 1.201), Button (+ 1.331). Jedini bolid bez Mercedesovog motora u TOP 5 društvu bio je Red Bull Sebastiana Vettela.

Pored dominacije Mercedesa, svakako vrijedi izdvojiti i pčopriličan broj žutih i crvenih zastava. Prvi je izletio domaći dečko, Kamui Kobayashi, onda je Vergne imao problema sa svojim bolidom zbog čega je morao da se parkira pored staze. Stradao je i bolid Jeana Erica Vergnea koji je također završio u zaštitnoj ogradi. Problema je imao i Gutierrez koji je također ranije završio sesiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.