Lorenzo nakon nove pobjede: Još sam daleko od Marqueza, ali ima dosta trka

Španac optimističan

Lorenzo nakon nove pobjede: Još sam daleko od Marqueza, ali ima dosta trka

Španski vozač Jorge Lorenzo slavio je danas u Kataloniji drugu vezanu pobjedu u Moto GP šampionatu.

Nakon što je bio najbrži u Mugellu, danas je slavio i u Kataloniji i na taj način je samo potvrdio da se potpuno navikao na Ducati, za koji kaže da je najbolji ikad.

"Nikad nisam imao ovako dobar osjećaj sa Ducatijem. Prošle godine nije bilo tako dobro, ali ove se osjećam sjajno. Vjerovatno imamo najbolji i najkompletniji motor Ducatija ikad i to je dobar znak, vidjećemo šta će biti. Dobra stvar je što nemamo pritisak pobjeda, nemamo šta izgubiti, dok je kod Marqueza nešto drugačija situacija po tom pitanju", rekao je Lorenzo i osvrnuo se na generalni plasman.

"Loše vijesti su da smo i dalje daleko u generalnom plasmanu, ali dobre su da ima još dosta trka do kraja. Do Mugella je bilo gotovo nemoguće, a od tada je moguće i imamo šansu. Može se promijeniti još dosta toga, a ja mogu izgubili dosta bodova. Recimo baš trka u Assenu je pravi primjer gdje sam prolazio loše", poručio je Lorenzo.

Podsjetimpo, u šampionatu je još uvijek vodeći Marc Marquez koji ima 115 bodova, dok je iza njega Rossi sa 27 bodova manje. Treći je Maverick Vinales sa 77 bodova, dok je Jorge Lorenzo tek na 7. poziciji sa 69 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi