Lorenzo se danas povlači iz Moto GP šampionata

Saopštava odluku

Lorenzo se danas povlači iz Moto GP šampionata

Španski motociklista Jorge Lorenzo objavit će danas u 15.00 časova da se povlači iz Moto GP šampionata.

Lorenzo je sazvao press konferenciju u Valenciji na kojoj će saopštiti vijest o kojoj se šuškalo već nekoliko mjeseci.

Španac iza sebe ima nekoliko užasnih sezona, a posebno loša je bila 2019. godina. Ove sezone mu je najbolji uspjeh 11. pozicija iz Francuske što je očajno za nekadašnjeg svjetskog šampiona.

Posebno bolna za njega je činjenica da je prošle godine iz Ducatija prešao u Hondu kako bi pokušao oživjeti karijeru, ali ispostavilo se da je to bio vrlo loš potez jer se ni u Hondi nije mogao navići na motor, kao što nije mogao ni u Ducatiju.

Najbolje godine karijere proveo je u Yamahi gdje je osvojio tri titule svjetskog prvaka. Pored toga, ima po jednu titulu u konkurenciji do 125 kubika i 250.

Ovaj 32-godišnjak ukupno je ostvario 47 pobjeda u Moto GP šampionatu, a posljednju trku vozit će za vikend u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi