Težak pad i povreda peterostrukog prvaka: Jorge Lorenzo slomio peti pršljen

Španac je ponovo imao nesreću na stazi Assen

Težak pad i povreda peterostrukog prvaka: Jorge Lorenzo slomio peti pršljen

S. Pašalić

Jorge Lorenzo propustit će utrku Velike nagrade Holandije nakon što je zadobio tešku povredu.

32-godišnji Španac je na treningu uoči ove utrke izgubio kontrolu nad motorom i pao te se nakon toga požalio na bolove u grudima i leđima, a kasnije je utvrđeno da je slomio šesti pršljen.

Na stazi Assen, na kojoj je i prije nekoliko godina također imao težak pad pri kojem je somio ključnu kost, Lorenzo je ponovo imao težak pad i to u zavoju broj sedam nešto manje od šest minuta do kraja.

"Doživio je težak pad. Bio je blago dezorijentisan, jako nestabilan. Nisam sasvim zadovoljan onim što su rezultati pokazali. Odlučili smo da, iako nema ozljeda mozga, napravimo pregled kičme magnetnom rezonancom. Najveća briga je bol koju je osjetio u predjelu pluća, jer je taj problem imao poslije pada u Barceloni", rekao je timski doktor.

Top Komentari

teddy sheringham
Peti ili šesti?
2 0
TEDIBear
Ima li ko da pregleda članak prije da ga objavite haha sramota kad se vodoinstalateri bave pisanjem ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi