Pao na samo dno: Do utrke nekoliko sati, a srceparajuća poruka velikog šampiona tjera na plač

Marquezu ništa ne ide od ruke

Pao na samo dno: Do utrke nekoliko sati, a srceparajuća poruka velikog šampiona tjera na plač

E. Čaušević

Vozač Repsol Honde, Marc Marquez, dotakao je čini se samo dno i nikako ne uspijeva da se isčupa iz noćne more koja traje već neko vrijeme. Pred današnju utrku u Assenu morao se oglasiti na društvenim mrežama, te objasniti zbog čega velikog šampiona nećemo gledati ni u današnjoj utrci.

Marquez je čak osam put bio prvak svijeta u Moto GP-u, ali već dvije godine muku muči s povredama. Skoro cijelu prošlu sezonu je propustio zbog povrede ruke zbog koje je čak bio u opasnosti da će morati završiti karijeru.

No, Španac se uspio nekako vratiti, ali je jasno da to više nije onaj stari Marquez. Utrke koje ove sezone vozi Marquez su bolne za gledati, a greške koje pravi su nevjerovatne.

Skoro da nema dana tokom Moto GP vikenda da Marquez ne pade s motora, a tako je bilo i u Assenu nakon bizarnog incidenta kojeg je imao kada se zabio u motor Bastianinija tokom jednog od treninga.

Marquez se jutros oglasio na društvenim mrežama pred utrku u Assenu i poručio je da istu neće voziti zbog problema s povredom.

Oglasi

Španski vozač ima prelom rebara i zbog toga nije u potpunosti spreman za vožnju i odlučio je da ništa neće rizikovati jer ionako je totalno van forme.

"Kao što znate nisam stigao u Assen 100% spreman. Uz novu povredu prsta i prelom rebara zbog kojeg osjećam ogromnu bol primoran sam da ne vozim današnju utrku. Probudili su me jutros užasni bolovi, a nakon pregleda odlučili smo da neću voziti kako se stvari ne bi pogoršale. Nadam se da ću se uspjeti brzo oporaviti", poručio je Marquez.

Koliko je Španac van forme najbolje pokazuju i poruke njegovih fanova koji ga već neko vrijeme mole da prekine sezonu kako ne bi samo sebi dodatno naškodio jer je jasno da nije baš u najboljem redu.

Također, špekuliše se da bi i Honda čak mogla na kraju sezone razmisliti o tome da li će nastaviti saradnju s velikim šampionom koji prethodnih nekoliko sezona jednostavno ne liči na sebe.

Top Komentari

stranputica
na zadnjih 4-5 trka i treninga je više bio u zraku nego na stazi....momak prvo odsaburaj, presaberi se i onda povratak....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije