Marc Marquez imao tešku nesreću u Indoneziji! Odletio je nekoliko metara...

Španac je na kraju dobro i prošao

Marc Marquez imao tešku nesreću u Indoneziji! Odletio je nekoliko metara...

E. Škorić

Španski vozač Marc Marquez doživio je nesreću na zagrijavanju za Veliku nagradu Indonezije.

Osmostruki Moto GP prvak imao je žestok pad, na kraju se ispostavilo da je dobio potres mozga na stai u Indoneziji.

Početak trke u Indoneziji je pomjeren zbog kiše, a u takvim uslovima stvari za vozače nisu bile nimalo lake. Tokom zagrijavanja Marquez je odletio visoko sa motocikla i zatim teško pao.

Marc Marquez (29) prebačen je u bolnicu gdje je ustanovljeno da nema preloma, ali je zbog potresa mozga ostao pod nadzorom ljekara i bit će nekoliko dana u bolnici.

"Bila je to velika nesreća. Ništa nije oštećeno, ali moramo biti oprezni. Vidjet ćemo njegovu evoluciju u sljedeća 24 sata ", objasnio je Alberto Puig, Hondin menadžer, prenosi lequipe.fr.

Španac je trebao da krene s 14. mjesta, a vidjet ćemo hoće li se oporaviti do utrke u Argentini koja je na programu za dvije sedmice.

Portugalac Miguel Oliveira (Red Bull KTM) pobijedio je u Indoneziji nakon 20 krugova. U početku je utrka trebala imati 27 krugova, ali je do promjene došlo zbog vremenskih uslova.

Podij su upotpunili Francuzi Fabio Quartararo (Yamaha) i Johann Zarco (Ducati).

U ukupnom poretku u vodstvu ostaje Italijan Enea Bastianini (Gresini Ducati), 11. u Indoneziji, s 30 bodova, a prate ga Južnoafrikanac Brad Binder (Red Bull KTM - 8. mjesto), s 28 bodova. Quartararo ima 27 bodova, Oliveira 25, a Zarco 24 boda.

Top Komentari

nisam.robot.
Jedan od najglupljih sportova na svijetu. Ako se moze i nazvati sportom...
1 6
Mostarac94
Ovaj dok ne pogine nece stat
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi