Marca: Vettel odabrao novi tim

Još jednu godinu ostaje u Ferrariju, a onda...

Marca: Vettel odabrao novi tim

Njemački vozač Sebastian Vettel ostat će još jednu sezonu u Ferrariju, a onda će promijeniti tim, poše ugledna Marca.

Vettel, koji iza sebe ima nekoliko slabih sezona u Ferrariju, nema namjeru ostati u ovom timu nakon što 2021. godine najvjerovatnije dođe Lewis Hamilton.

Zbog tog scenarija Nijemac je već sada odlučio da poduzme korake pa je izabrao svoj sljedeći tim, a to je prema Marci McLaren. Četverostruki šampion je navodno već kontaktirao Andreasa Seidla, sportskog direktora McLarena s kojim je sarađivao dok je bio u BMW Sauberu.

Inače, Ferrari još uvijek nije ponudio Vettelu potpis novog ugovora, prije svega zbog skromnih izdanja u ovoj sezoni, a čini se da to toga nikada neće ni doći.

Što se tiče McLarena, ovaj tim konstantno bilježi rast u performansama, a Mercedes će ga i u 2021. godini snadbjevati motorima pa se to za Vettela čini kao dobra opcija.

Nijemac je minulu F1 sezonu završio na 5. poziciji ukupnog poretka vozača što mu je najslabiji rezultat još od 2014. godine.

Top Komentari

Kotromanić
Mclaren koristi Renault-ove motore za vasu informaciju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi