Sebastian Vettel izabrao novi tim u Formuli 1?

Španska Marca otkriva

Sebastian Vettel izabrao novi tim u Formuli 1?

A. Čaušević

Naredna sezona bi za Sebastiana Vettela mogla biti posljednja u bolidu Ferrarija. 

Tim iz Maranella višestrukom prvaku svijeta još uvijek nije ponudio produženje ugovora, prvenstveno zbog skromnih nastupa u ovoj sezoni.

Vijesti iz Italije da je cilj Ferrarija dovođenje Lewisa Hamiltona 2021. godine uopšte nisu ohrabrujuće za Vettela.

Marca izvještava da je Vettel već počeo praviti prve korake ka narednom timu, a španski list tvrdi da bi to trebala biti ekipa McLarena.

Njemački vozač je navodno već kontaktirao Andreasa Seidla, sportskog direktora McLarena. Njih dvojica su već zajedno sarađivali kada je Vettel bio BMW Sauberu.

McLaren napreduje konstantno bilježi rast u performansama, Mercedes će ih snadbijevati motorima i 2021. godine pa se taj tim čini kao veoma prihvatljiva opcija za Vettela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi