Marchionne: Tehnička glupost je presudila
EPA

Tvrdi predsjednik Ferrarija

Marchionne: Tehnička glupost je presudila

E. Ganibegović

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne smatra da je njegova ekipa platila cijenu ignoriranja kontrole kvalitete, ali vjeruje kako nije kasno da se neke stvari poprave.

Vettel u posljednje vrijeme nije mnogo pokazao, više iz razloga što nije imao sreće, nego što nije dobro vozio. Utrke u Singapuru, Maleziji i Japanu su Nijemca mnogo koštale, pa je tako Hamilton u generalnom poretku prvi sa 59 bodova prednosti.

U Japanu se javio problem sa svjećicom, kojeg mehaničari nisu mogli riješiti, a Machrionne je upravo zbog toga izrazio nezadovoljstvo.

"Tehnička glupost je presudila. Moramo da poboljšamo kontrolu kvalitete. To je problem koji smo ignorisali u posljednje vrijeme jer smo smatrali da nije toliko važno", rekao je predsjednik Ferrarija.

Bez obzira na loše rezultate u posljednje vrijeme, Machrionne vjeruje da još ništa nije gotova, te da je još mnogo toga u igri.

"Sezona nije izgubljena. Ne bih se vadio na nedostatak sreće, jednostavno ne vjerujem u to. Najbitnija je stvar ne izgubiti vjeruj koja nas je dovela do ove pozicije. Vjerujem kako možemo smanjiti zaostatak u posljednje četiri utrke", dodao je Sergio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi