Historija kaže: Ferrari najuspješnjiji u Maleziji

Da li će italijanski tim nastaviti sa dobrim rezultatima?

Historija kaže: Ferrari najuspješnjiji u Maleziji

E. Ganibegović

Pred nama je veoma zanimljiv vikend Formule 1, pa će se tako voditi bitka za Veliku nagradu Malezije.

Prema generalnom poretku Lewis Hamilton se nalazi na prvoj poziciji sa 263 boda, dok je odmah iza njega Sebastian Vettel sa 28 bodova manje, odnosno 235.

Na trećoj poziciji nalazi se drugi vozač Mercedesa, Valtteri Bottas, koji ukupno ima 212 bodova, četvrtu poziciju drži Daniel Ricciardo sa osvojena 162 boda, dok se na petoj poziciji nalazi Finac Kimi Raikkonen sa 138 bodova. 

U top deset nalaze se još Max Verstappen, Sergio Perez, Esteba Ocon, Carlos Sainz i Nico Hulkenberg. 

Ono što također treba istaknuti jeste to da je Ferrari do sada skupio najviše pobjeda u Maleziji, pa su tako slavili sedam puta, dok je odmah iza njih sa tri pobjede manje Red Bull. Renaul i McLaren su slavili po dva puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi