Legendarni bolid Schumachera na aukciji

Nevjerovatna cifra u pitanju

Legendarni bolid Schumachera na aukciji

E. Ganibegović

Jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji bolid u historiji Formule 1 svakako je Ferrari  F2001 kojim je Michael Schumacher osvojio naslov prvaka 2001. godine. 

Podsjećamo da je glavni sponzor bio Marlboro, a također je prepoznatljiv i po svojoj boji. Sigurno kako je ovaj bolid mnogima ostao u lijepom sjećanju.

Ono što je zanimljivo danas je bio ponuđen na aukciji ugledne kuće "RM Sotheby's" u Hong Kongu.

Naime, nakon ove aukcije, Ferrari F2001, šasije 2001, će također biti predstavljen na aukciji u New Yorku 16. novembra ove godine.

Mnogi stručnjaci predviđaju, kako će ovaj bolid, koji je u sezoni 2001. stigao do dvije pobjede, postići cijenu veću od četiri miliona dolara. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi