Marko Hamiltona smatra najkompletnijim, ali ne i najboljim vozačem u Formuli 1

Savjetnik Red Bulla sasvim otvoreno

Marko Hamiltona smatra najkompletnijim, ali ne i najboljim vozačem u Formuli 1

A. Čaušević

Helmutu Marku, savjetniku Red Bullu, Lewis Hamilton nije najbolji vozač u Formuli 1 bez obzira što Britanac iz godine u godinu osvaja titule prvaka svijeta. 


Marko je kazao kako je najbolji vozač Max Verstappen koji je u sezoni iza nas vozio puno zrelije, ali je svejedno imao nekoliko trenutaka nepažnje.

"Iako je Lewis Hamilton šesterostruki prvak, Max Verstappen je najbrži i najbolji vozač u Formuli 1", kazao je Marko.

Ipak, Marko smatra kako je Hamilton kompletniji od Holanđanina i upravo je zbog toga vozač Mercedesa u predonosti nad kolegom iz Red Bulla.

"Verstappen je možda najbrži, ali je kao paket Hamilton bolji. Ima nevjerovatnu temeljnu brzinu i naravno, ima iskustvo. To se uvijek iznova vidjelo."

"Naravno da ima prednost nad Maxom što se tiče iskustva. To je velika prednost, a ima sreću da je uvijek na vrhu, gdje je život lakši, ali to naredne godine želimo promijeniti", dodao je Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi