Marquez: Nadam se da su rivali shvatili moju poruku
Sjajna utrka za ovog motociklistu i druga pobjeda u sezoni

Sjajna utrka za Marqueza

Marquez: Nadam se da su rivali shvatili moju poruku

E. Dindić

Aktuelni svjetski prvak u kraljevskoj klasi Moto GP Mark Marquez  bio je izuzetno zadovoljan poslije druge pobjede u sezoni. 

Od samog početka utrke nametnuo je svoj tempo vožnje, te tokom cijele utrke nije ispuštao prvo mjesto. Na kraju je osvojio ubedljivo prvo mjesto sa sekundom i sedam desetinki prednosti u odnosnu na prvog pratioca.

"Sretan sam zbog pobjede i načina na koji smo osvojili utrku. Mnogi su govorili kako imam slabe tačke u svojoj vožnji, ali ja jednostavno nisam obraćao pažnju na tu priču. Imam veliko samopouzdanje i nadam se da sam ovom pobjedom rivalima poslao jasnu poruku", rekao je Marquez.

Španac se vratio na prvo mjesto u generalnom poretku, gdje ima bod više od Alexa Rinsa, tri od Andree Doviziosa te devet od Valentina Rossija. Naredna utrka na programu je u Le Manu za dvije sedmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi