Marquez ponovo najbolji u Austinu

Španac slavio petu vezanu pobjedu

Marquez ponovo najbolji u Austinu

Španski vozač na motoro Honde Marc Marquez pobjednik je trke za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država koja je danas vožena u Austinu (Texas).

Marqurz je jučer izborio pol poziciju pred današnju trku, a danas je bio veoma dobar i rivalima nije ostavio mnogo prostora. 

Bila je ovo peta uzastopna pobjeda za Marqueza u Austinu iz isto toliko pokušaja u Moto GP klasi, a iza njega je završio Valentino Rossi na Yamahi.

Treća pozicija na kraju je pripala Daniju Pedrosi, a četvrti je završio Carl Crutchlow. Veoma dobar rezultat je napravio Johann Zarco, koji je danas završio na petom mjestu. 

Naravno, najbitniji detalj današnje trke je odustajanje vozača Yamahe Mavericka Vinalesa, koji je slavio na prve dvije trke ove sezone. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeći je sada Valentino Rossi sa 56 bodova, dok šest manje ima Vinales, a treći je Marquez.

POZICIJA VOZAČ VRIJEME
1. Mark Marquez 
2. Valentino Rossi +3,06
3. Dani Pedrosa  +5.1
4. Carl Crutchlow +7.6
5. Johann Zarco +7.9
6. Anrea Dovizioso +.14,5
7. Andrea Iannone +15,4
8. Danilo Petrucci +16,7
9. Jorge Lorenzo +,17,9
10. Jack Miller  +,18,4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi