Verstappen postao svjetski prvak pa dao izjavu za rubriku "nema lažne skromnosti"

Ne zna kako može bolje

Verstappen postao svjetski prvak pa dao izjavu za rubriku "nema lažne skromnosti"

Eldar Ganibegović

Max Verstappen je postao svjetski prvak. Nakon osigurane titule, dao je izjavu o sebi bez trunke lažne skromnosti.

U posljednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija, slavio je Max Verstappen.

Na kraju trke u Abu Dabiju, Max Verstappen je želio da se zahvali svima u Red Bull Racingu za učinak koji je postignut ove sezone.

Uz potpuni nedostatak skromnosti, nizozemski vozač priznao je da ne zna kako da postane bolji sljedeće sezone, s obzirom na rezultate tek završene sezone.

Istovremeno, Verstappen je rekao da ljudi iz Red Bull Racinga moraju što prije postaviti jednosjed za narednu sezonu.

Oglasi

"Cijela ekipa treba da bude ponosna na ovaj nastup, bila je to nevjerovatna godina. Zahvaljujem se svima i zahvalan sam Franzu Tostu, kome je to bila posljednja trka kao glavnom menadžeru. Mnogi od nas su odrasli pod Franzom i to cijene.

19 pobjeda, zar to nije nevjerovatno? Bio sam veoma emotivan tokom poslednjeg kruga jer sam znao da je to posljednji krug koji ću provesti u ovom nevjerovatnom automobilu. Bio sam iznenađen koliko sam bio dirnut.

Veliko hvala svima u timu. Uvijek sam govorio da mi je cilj da svake godine budem sve bolji, ali da budem iskren, ne znam kako ću to uspjeti sljedeće sezone.

Konstruktori već rade na automobilu za narednu sezonu, ali shvatam da naši protivnici ne spavaju, žele da nas uhvate sljedeće godine i morat ćemo da nadmašimo sebe da ostanemo u vrhu", rekao je na kraju Maks Verstapen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi