Rekli su da je era Red Bulla završena, a jutros im je Max Verstappen svima začepio usta

Dosta uzbuđenja na Suzuki

Rekli su da je era Red Bulla završena, a jutros im je Max Verstappen svima začepio usta

E. Čaušević

Nakon očajne utrke prije sedam dana u Singapuru nevjerovatni Max Verstappen vratio se na tron Formule 1 jer je jutros ubjedljivo slavio na utrci za Veliku nagradu Japana, te je pokazao da je prije sedam dana imao samo loš vikend.

U Singapuru ekipa Red Bulla nije ličila na sebe što je iskoristio Ferrari koji je zahvaljujući Carlosu Sainzu uspio da dođe do pobjede i prekine nevjerovatan niz Verstappena i njegove ekipe.

Međutim, to je dodatno motivisalo Red Bull koji je na Suzuki pokazao svoju snagu. Verstappen je dominirao cijelog vikenda i danas je bez većih problema uspio da dođe do svoje 48. pobjede u karijeri.

Verstappen je vodio od samog početka iako su McLareni pokušali da mu pomrse račune na startu utrke, ali je uspio da zaustavi Norrisa i Piastrija.

Nizozemac je bio fantastičan i na kraju zasluženo došao do pobjede koja je već na Suzuki osigurala nevjerovatnom Red Bullu odbranu konstruktorske titule.

Oglasi

Sjajan je bio i McLaren i ovog vikenda. Norris je završio i ovaj put drugoplasirani, dok je rezultat karijere ostvario Piastri koji je po prvi put u životu završio na podiju u Formuli 1 jer je završio danas kao trećeplasirani.

Četvrto mjesto pripalo je Charlesu Leclercu, dok su iza njega završili Hamilton i Sainz. Sedmi je bio George Russell kojem taktika s jednim stajanjem baš i nije upalila.

Bodove su još osvojili Fernando Alonso, Esteban Ocon i Pierre Gasly. Čak pet vozača nije završilo utrku, a najviše je podbacio očajni Sergio Perez koji je sigurno pokvario slavlje u garaži Red Bulla svojim lošim izdanjem.

Također, Verstappen već u narednoj utrci za Veliku nagradu Katara može osigurati odbranu titule prvaka svijeta jer mu je potrebno da osvoji tri boda više u odnosu na timskog kolegu Pereza.

Top Komentari

Realno01
Jok eto sve je to Verstapen,inače bolid nema veze sa F1.ccc kakvi ublehaši
0 0
Chelsea1
Maxu i netreba timski kolega, sve je sam ostvario. Navijac sam RedBulla ali polako postaje dosadno xp
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi