Max Verstappen prvi na treningu uoči VN Turske
Verstappen će imati pole position na VN Turske

Hamilton nezadovoljan stazom

Max Verstappen prvi na treningu uoči VN Turske

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu ostvario je najbrže vrijeme i na drugom slobodnom treningu uoči nedjeljne Velike Nagrade Turske u Istanbulu. 

Verstappen je ostvario vrijeme 1:28.330, što je bolje vrijeme od rezultata koji je ostvario na prvom treningu (1:35,077), kada je također bio najbrži. Iza njega je bio Charles Leclerc u Ferrariju (+0.401), dok je treći bio Finac Valtteri Bottas u Mercedesu (+0.575).

Aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu bio je četvrti (+0.850). Na prvom treningu Botas je bio deveti, a Hamilton 15. Utrka je na rasporedu u nedjelju, a Hamilton će pokušati osvojiti sedmi naslov prvaka čime bi se izjednačio s Nijemcem Michaelom Schumacherom. Bottas starta prvi u Imoli, bio je za desetinku sekunde brži od kolege Lewisa Hamiltona Britanac se za titulu bori s momčadskim kolegom Botasom, a kako bi ostao u borbi za naslov prvaka Finac mora osvojiti najmanje osam bodova više od Hamiltona. Hamilton je nakon treninga oštro kritizirao organizatore kazavši kako je "užasno" voziti nakon nedavnih radova na samoj stazi na kojoj je promjenjena podloga. "

Danas je bila katastrofa, staza je fantastična i zaista mi nije jasno zbog čega su potrošili milijuna za novu podlogu. Sada je ova staza lošija od one u Portimau kada su tamo stavili potpuno novu podlogu", rekao je Hamilton dodavši: "Zastrašujuće je cijelim putem".

Top Komentari

realno_govoreci
Pa ko je pisao ovo ili prevodio? Treba mu zabraniti da bude na birou a kamo sta više!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi