Max Verstappen slavio i u Saudijskoj Arabiji, ali priča dana je golobradi mladić iz Ferrarija

Oliver Bearman došao do bodova

Max Verstappen slavio i u Saudijskoj Arabiji, ali priča dana je golobradi mladić iz Ferrarija

E. Čaušević

Max Verstappen pobijedio je večeras u utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije i pokazao da ni ove sezone prema svemu sudeći Red Bull neće imati konkurenta u borbi za titulu. Utrka nije ponudila neka velika uzbuđenja, a priča dana je mladi Oliver Bearman koji je debitovao za Ferrari i ostvario poprilično dobar rezultat.

Red Bull je nastavio svoju dominaciju u Formuli 1 i večeras je u Saudijskoj Arabiji stigao do dvostruke pobjede, a naravno na prvom mjestu na podijumu našao se aktuelni svjetski prvak Max Verstappen.

Nizozemac je i večeras demonstrirao svu snagu Red Bulla, a priključio mu se i timski kolega Sergio Perez koji je osvajanjem drugog mjesta potvrdio da ovaj tim ni ove sezone nema konkurencije.

Verstappen je odlično startao i odmah "zasjeo" na prvo mjesto, no koliko-toliko uzbuđenje je donio Lance Stroll koji se zabio u zaštitnu ogradu zbog čega je na stazi bilo i sigurnosno vozilo.

Na nekoliko krugova Lando Norris je preuzeo prvo mjesto, ali to nije dugo trajalo. Verstappen se ekspresno vratio na vrh i nije prvo mjesto ispuštao do samog kraja i došao je do svoje nove pobjede.

Oglasi

Perez je bio drugi, a treće mjesto pripalo je Charlesu Leclercu koji je uspio da prestigne Oscara Piastrija i dođe do mjesta na podijumu.

Piastri je na kraju bio četvrti, dok je iza njega završio iskusni Fernando Alonso koji i ove sezone sjajno vozi za Aston Martin. Šesto mjesto pripalo je Georgeu Russellu koji je uspio koliko-toliko da spasi Mercedesov vikend.

No, priča dana je mladi Oliver Bearman koji je večeras vozio za Ferrari umjesto Carlosa Sainza koji je imao problema s upalom slijepog crijeva. Bermana je Ferrari povukao iz Formule 2 i dao mu šansu na velikoj sceni, te je ovaj 18-godišnjak to sjajno iskoristio.

On je večeras završio na sedmoj poziciji što je itekako pohvalno s obzirom da je startao s 11. mjesta. Također, on je i od strane navijača na kraju izabran za vozača dana što mu je sigurno dodatni vjetar u leđa.

Oglasi

Bearman je iza sebe ostavio najveću legendu ovog sporta Lewisa Hamiltona koji je bio deveti, a osmi je bio Lando Norris.

Do boda je došao i večeras sjajni Nico Hulkenberg koji je bio deseti, te je Haasu donio vrijedan bod odličnim nastupom.

Iza je bio Alex Albon, a zatim slijede Magnusse, Ocon, Tsunoda, Sargeant, Ricciardo, Bottas i Zhou. Pored Strolla utrku nije završio ni Pierre Gasly koji je morao parkirati bolid u garažu još u prvom krugu zbog problema s motorom.

Sada nas čekaju dvije sedmice pauze, a potom ćemo 24. marta gledati utrku za Veliku nagradu Australije na legendarnoj stazi u Melbourneu.

Top Komentari

Realno01
Dosadno da dosadnije ne može biti.Ne znam ko prati više ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi