Nakon 28 godina riješena misterija ukradenog Ferrarija - Pripadao je slavnom sportisti
Automobil ukraden još 1995. godine

Nevjerovatan put imao je ovaj automobil

Nakon 28 godina riješena misterija ukradenog Ferrarija - Pripadao je slavnom sportisti

M. Šljivak

Londonska policija riješila je 28 godina star slučaj krađe automobila Ferrari Testarossa koji je ukraden nekadašnjem vozaču Formule 1 Gerhardu Bergeru.

Austrijski vozač Gerhard Berger ostao je 1995. godine bez skupocjenog automobila Ferrari Testarossa. Tokom Velike nagrade San Marina kradljivci su iskoristili situaciju i ukrali su čak dva primjerka ovog automobila.

Od tog trenutka im se izgubio svaki trag. Jedan od automobila pripadao je legendarnom vozaču Gerhardu Bergeru i on je pronađen u januaru ove godine.

Londonska policija, odnosno jedinica za organizovani kriminal u vozilima, izvršila je provjeru nakon dojave iz Ferrarija o provjeri automobila kojeg je kupio čovjek iz Sjedinjenih Američkih Država i ispostavilo se da se radi o Bergerovoj ukradenoj Testarossi.

Nevjerovatan put imao je ovaj automobil. Utvrđeno je kako je odmah nakon krađe automobil završio, vjerovali ili ne, u Japanu. U Englesku je stigao prošle godine.

Oglasi

Policija je odmah oduzela skupocjeni Ferrari. Nalazi se u njihovoj garaži i vidjet ćemo hoće li biti vraćen Bergeru ili Ferrariju.

64-godišnji Austrijanac je u dva navrata vozio bolid italijanskog proizvođača. Prvi put od 1987. do 1989., a drugi put u periodu od 1993. do 1995. godine.

Karijeru je Berger okončao 1997. godine uz 10 pobjeda u 210 nastupa u F1.

Automobil trenutno vrijedi oko 350.000 funti. U svijetu ih postoji samo 501, a jedan je još uvijek izgubljen, onaj koji je ukraden zajedno s pronađenim.

Interesantno je svakako da je jedinica koja je pronašla automobil prošle godine uspjela vratiti čak 418 ukradenih vozila vrijednih 31 milion funti.

Ovo im je za sada 'najslavnija' zapljena i definitivno momci i cure iz jedinice znaju raditi svoj posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti