Drama u Saudijskoj Arabiji pripala Verstappenu

Formula 1

Drama u Saudijskoj Arabiji pripala Verstappenu

E. Škorić

Vozač Red Bulla Max Verstappen pobijedio je u Velikoj nagradi Saudijske Arabije nakon što je u finišu pretekao Charlesa Leclerca, vozača Ferrarija.

Aktuelni prvak Formule 1 je u spektakularnoj utrci izašao kao pobjednik. U samom finišu je obišao Leclerca, koji je u 17. krugu stigao do vodstva.

Do 37. kruga nije bilo uzbuđenja na stazi, da bi potom dva bolida parkirala na stazi zbog kvarova. Odustali su Daniel Ricardo iz Mercedesa i vozač Alpine Fernando Alonso, pa je zbog toga direkcija trke pozvala virtuelno vozilo bezbijednosti.

Nakon nastavka trke, velika bitka između Leclera i Verstappena, nekoliko preticanja, da bi Verstappen na kraju došao do prve pobjede u ovoj sezoni.

Iza Verstappena i Leclerca smjestio se Carlos Sainz (Ferrari) koji je zaostao za Nizozemcem nešto više od osam sekundi, dok je četvrti bio Perez iz Red Bulla, koji je krenuo u utrku s pol-pozicije.

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton završio je tek na 10. mjestu. 

Top Komentari

Thierry.Henry
Tek na 10..a startao je 15 i uz to nije imao srece zbog zute zastave, zatvoren Box Bio ,nije mogao ranije na promjenu guma..tako da sve U svemu dobro..vratice se Merc vec od iduce trke,ovo je samo los Start i probali Su nesto Novo,Sto nije Bas se pokazalo.. Cestitke Verstapenu, Ove godine CE se izgleda 4-5 vozaca boriti do kraja..extra
3 7
Abramhimovic
Max ce biti opet prvak jer ima taj pobjednicki mentalitet,a borit ce se sa leklerom
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi