Huti raketirali skladište goriva, velika eksplozija u toku održavanja treninga za utrku Formule 1

Saudijska Arabija

Huti raketirali skladište goriva, velika eksplozija u toku održavanja treninga za utrku Formule 1

E. Škorić

Jemenski pobunjenici pogodili su Aramco naftno postrojenje u saudijskoj Jeddi, nakon čega je uslijedila velika eksplozija.

Snimak ekspolozije pojavio se na društvenim mrežama i dolazi neposredno prije održavanja utrke za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Formuli 1. Napad je uslijedio nekoliko sati pošto su saudijske oružane snage saopštile da su oborile sedam dronova i projektil ispaljen sa položaja Huta u Jemenu.

Upravo u Jeddi će se voziti utrka, a do napada je došlo baš u trenutku održavanja treninga za utrku šampionata Formule 1.

Šampion Formule 1 Max Verstappen bio je prisiljen pitati svoj (Red Bull) tim je li njegov bolid gori nakon što je osjetio miris dima iz golemog požara nedaleko od staze u Jeddi.

Verstappen je sudjelovao na današnjem treningu za Veliku nagradu Saudijske Arabije kada je u blizini staze odjeknula eksplozija.

"Osjećam miris gorenja, je li to moj bolid?", upitao je Verstappen navodno, a iz Red Bullovog tima su mu rekli da nije i da može da bude miran.

Nije poznato hoće li se i na koji način ova eksplozija odraziti na samo održavanje utkre Formule 1 koja je planirana ovaj vikend.

Top Komentari

Salence
Trebali su otkazati trku još prije petka."Neće se ništa dogoditi,neće se ništa dogoditi!"A,šta ako se dogodi?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi