Nove čarke Hamiltona i Verstappena: Vozi kao siledžija; Skoro ga je ubio

Hamilton o Verstappenu

Nove čarke Hamiltona i Verstappena: Vozi kao siledžija; Skoro ga je ubio

E. Ganibegović

Britanac Lewis Hamilton prošle je sezone ostao bez titule prvaka svijeta Formule 1.

Hamilton je u posljednjoj utrci nekoliko krugova prije kraja imao sve u svojim rukama i bio je na korak od pobjede, ali na kraju se sve preokrenulo i titula je otišla u ruke Maxa Verstappena.

Tokom sezone koja je bila jedna od najuzbudljivijih u historiji ovog sporta vidjeli smo i nekoliko incidenata između Hamiltona i Verstappena, a sve je možda i počelo u Silverstoneu kada se se desio kontakt između njih dvojice, Verstappen je završio u bolnici, a Hamilton na prvom mjestu.

Jedan član Red Bulla tada je rekao: "Hamilton je skoro ubio našeg vozača, moraju ga izbaciti iz trke", što su kamere i zabilježile.

Ipak, Lewis Hamilton ima drugačije mišljenje.

"Verstappen tokom vožnje ide često preko granice dozvoljenog. Ponaša se kao siledžija. Za njega je to pitanje života ili smrti", rekao je Hamilton i zaključio: 

"Radije će da napravi sudar, nego da dozvoli preticanje. To nije moj stil. Pokušavam samo da ih pobedim na stazi, ali da nikoga ne ugrozim."

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Placipicko brzi bolid imas jos ti smeta kad je neko agresivan a ti fol nisi bio takav? Suplja
12 6
C.Banks
Lil pusi je ovaj mali Hamilton kako bi ga Kimi, Montoja, Šumi, Mika otresali da su na mjestu Maksa. Bravo Maxxxx
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi