Verstappen stigao do 50. jubilarne pobjede iako je u trku krenuo sa šeste pozicije

Novi trijumf sjajnog vozača

Verstappen stigao do 50. jubilarne pobjede iako je u trku krenuo sa šeste pozicije

Edmir Škorić

Vozač Red Bulla Max Verstappen slavio je večeras na Velikoj nagradi SAD i tako stigao do 50. pobjede u karijeri.

Trostruki svjetski prvak je do pobjede došao iako je startao tek sa šeste pozicije. Upisao je 15. ovosezonsku pobjedu, a slavio je ispred vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, dok je treće mjesto pripalo Landru Norrisu.

Verstappen je dugo jurio Norrisa, da bi na kraju u 28. krugu uspio da pretekne Britanca i da upiše pobjedu.

Hamilton se dosta približio Verstappenu u posljednjim krugovima, ali nije mogao krenuti u napad na Holanđanina, pa je morao da mu čestita na pobjedi.

Ferrarijev dvojac Carlos Sainz i Charles Leclerc bili su četvrti, odnosno šesti, jer Leclerc nije mogao svoju pol poziciju pretvoriti u značajan rezultat. Serhio Perez je bio peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi