Mercedes predstavio novi bolid s kojim kreće po novi naslov prvaka
Novi F1 W10 je već isproban na stazi

Kreću po rekordni šesti uzastopni naslov prvaka

Mercedes predstavio novi bolid s kojim kreće po novi naslov prvaka

S. Pašalić

Mercedes je predstavio svoj novi F1 bolid za 2019. godinu.

Bolid naziva F1 W10 EQ Power + je danas prvi put i isproban, a Valtteri Bottas i Lewis Hamilton su imali priliku da testiraju novi bolid s kojim će pokušati osvojiti rekordni šesti uzastopni naslov prvaka u konkurenciji vozača i konstruktora.

"2018. je bila sjajna godina, ali osjećam da 2019. može biti još bolja. Želim postići više, želim nastaviti ići prema naprijed. Osjećam se pun energije i spreman sam za napad", rekao je Hamilton.

Valtteri Bottas je treću sezonu zaredom u timu s Hamiltononom, ali nije siguran šta će biti nakon kraja ove sezone s obzirom da u 2018. godini nije uspio pobijediti niti u jednoj utrci.

"Ove godine idem na sve ili ništa. Bilo je dosta kritika u pojedinim momentima 2018. godine, ali to je zapravo pozitivno djelovalo na mene jer sam dobio dodatni motiv da budem još bolji", rekao je Bottas.

Šef tima Toto Wolf je dao podršku Bottasu, ali i govorio o planovima za novu sezonu.

"On se uspio u potpunosti oporaviti nakon sezone koja za njega nije bila jednostavna. Valtteri zna da ima podršku tima kako bi uspio i on jedva čeka da se vrati u bolid i pokaže kritičarima šta može uraditi", rekao je Wolf.

"Nova F1 sezona 2019. bit će veliki izazov za sve nas. Pravila su se prilično promijenila, moramo krenuti ispočetka, moramo se ponovno dokazati u odnosu na vlastita očekivanja i u odnosu na protivnike.", istakao je šef Mercedesa.

"Ovu sezonu krećemo s nula bodova pa ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, s novim pravilima svaki tim ima priliku za naslov i sve ih vidimo kao potencijalne prijetnje.", zaključio je on.

Mercedes je na svojim stranicama objavio i fotografije svog novog F1 W10 s kojim kreće u nove pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi