Porodica Schumacher u nikad većem problemu, hrabra Corinna se bori na sve načine, slijedi najteže

Troškovi liječenja su sve skuplji

Porodica Schumacher u nikad većem problemu, hrabra Corinna se bori na sve načine, slijedi najteže

Admin Čaušević

Bogatstvo porodice Schumacher se polako, ali sigurno topi i liječenje legendarnog vozača Formule 1 se dovodi u pitanje pošto medicinski troškovi na godišnjem nivou iznose čak sedam miliona eura.

Neki od ličnih predmeta sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera prodate su krajem maja kako bi se skupio novac za troškove liječenja.

Schumacher je jedan od najvećih sportista ikad, ima najviše titula prvaka svijeta sa Lewisom Hamiltonom (7) te nalazi se na drugom mjestu po broju pobjeda u utrkama kao i broju pol pozicija.

Nijemac se prvobitno penzionisao 2006., ali se senzacionalno vratio u sport 2010., kada je sjeo za bolida Mercedesa. Potom se po drugi put umirovio 2012., konačno stavivši tačku na svoju veliku karijeru.

Međutim, 2013. godine, užasan skijaški incident u francuskim Alpama ostavio je Schumachera s povredama opasnim po život i od tada do danas je u javnost procurilo jako malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Schumacherova supruga Corinna zaštitila je sada 55-godišnjaka od očiju javnosti, dok je njihov sin Mick Schumacher krenuo očevim stopama da je nastupio u nekoliko sezona u Formuli 1.

Oglasi

Čuveni vozač Ferrarija bolnicu je napustio 2014. godine i od tada do danas se oporavlja u svojoj vili u Švicarskoj.

Prema italijanskim novinama Repubblica, troškovi Schumacherova oporavka opterećuju porodicu, a troškovi liječenja iznose nevjerovatnih sedam miliona eura godišnje.

Upravo iz tog razloga je krajem maja prodata ogromna zbira Schumacherovih satova. Bilo je to uoči utrke Velike nagrade Emilije-Romagne.

Ranije se nagađalo kako porodica Schumacher očekuje da se od kolekcije satova kao što su nevjerovatni Vagabondage 1 zaradi nekoliko miliona eura.

Italijanski mediji sada sugerišu da je naredni korak kojeg će poduzeti Corrina prodaja luksuznih vila kao i privatnih aviona kako se pokrili troškovi liječenja.

Tokom vozačkih dana na početku milenija Schumacher je svojevremeno imao platu od 38 miliona dolara što je prije dvije decenije bio nevjerovatan iznos.

Ranije su pisali kako je legendarni Nijemac postao prvi sportista koji je u karijeri zaradio više od milijardu dolara, međutim kako sada stvari stoje ogromna riznica polako, ali sigurno se pustoši.

Top Komentari

Realno01
U problemu? Privatni avioni,vile,vikendice,sve to imaju i spominju se problemi? Kakvo bolesno vrijeme fuj.
1 0
BAJSJECAR1977
Neka Corina povisi tarifu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi