Dobri div čuvao je Schumachera i Ibrahimovića: "Do 13. godine imao sam lijepo djetinjstvo..."

Dobri div čuvao je Schumachera i Ibrahimovića: "Do 13. godine imao sam lijepo djetinjstvo..."

E. Škorić

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera je i dalje nepoznanica iako je prošlo više od 10 godina od teške nesreće koja ga ja zadesila na francuskim Alpama gdje se odmarao i usput skijao.

Slavni vozač Formule 1 je 29. decembra 2013. godine pao tokom skijanja i prevezen je u bolnicu u Grenobleu. Niko tada to nije slutio, no godinama će ostati na kućnom liječenju, mada niko više ne zna ni kakvo je njegovo stanje niti na koji način se o njemu brinu njegovi najbliži.

Schumacherovo zdravstveno stanje već je godinama prava enigma, a u javnost informacije dolaze rijetko i škrto, pa se i dalje većinom nagađa o tome kako mu je. Njegova supruga Corinna u nedavno objavljenom dokumentarcu otkrila da je on ' i dalje ovdje, ali drugačiji'.

A o Schumacheru je mnogo toga znao bivši sportista, danas 45-godišnj Cristian Anheliuc, čiji život bi pomogao u snimanju dobrog filma. Anheliuc je porijeklom iz Rumunije, a nedavno je ispričao kako je završio kao tjelohranitelj slavnog Nijemca.

"Ja sam Cristian Anheliuc, zvani "Micutu" iz Rădăuțija, iz Bukovine. Zlatan čovjek. Do 13. godine sam imao lijepo djetinjstvo, bavio sam se i sportom. Bilo je teško vrijeme kada sam 2006. godine ostao bez majke.

To je šamar od života, odnosno daje ti restart", poručuje ovaj div težak 160 kilograma.

Anheliuc je napustio Rumuniju 2004. godine i njegov život se radikalno promijenio.

“Godine 2004. otišao sam u Italiju. Završio sam kao radnik u klubu Juventus Torino, ali iz čiste gluposti. Na kraju sam postao član tima tjelohranitelja. Bilo nas je 8 koji smo svuda išli s fudbalerima. I tamo sam imao čast upoznati zvijezde Juventusa: Del Piera, Ibrahimovića, Zebinu, Nedveva..." , rekao je Rumun.

Bivši sportista rado se prisjeća i sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1. “Imao sam posebnu čast biti tjelohranitelj velikog Michaela Schumachera. Michael Schumacher je tip među 200 najboljih. Upoznao sam ga na stazi u Monzi 2005. godine.

Tada sam imao priliku sjediti za okruglim stolom s njim, Rubensom Barrichellom i ostalim članovima Ferrarijevog tima, u ogromnom šatoru postavljenom na stazi", rekao je Cristian Anheliuc za gazetasv.ro.

S navršenih 38 godina Cristian Anheliuc davno je odustao od košarke, zatim ragbija i specijalizirao se za tjelohranitelja. Osim za ove poznate osobe, radio je i za muzičke bendove iz Rumunije kao što su Andre, Simpu ili Akcent.

Nakon ovog slavnog razdoblja, Anheliuc se posvetio MMA-u i nakon samo četiri meča uspio osvojiti amaterski svjetski pojas. To se dogodilo u novembru 2016., kada je pobijedio na gala natjecanju u Moldaviji.

“Ova MMA stvar je bila luda s moje strane. Bio sam izazvan na takav meč, ali onaj koji je to napravio nije htio sa mnom u kavez. Ako sam još krenuo, rekao sam da nastavim i nakon četiri meča, od kojih sam tri dobio, osvojio sam svjetski amaterski MMA pojas u kategoriji +120 kilograma. Sada ga želim zadržati do kraja života, ali za to moram pobijediti u sljedećem meču. Da vidimo kada ću ući u kavez, nađemo li protivnika”, kaže Anheliuc.

Trenutno je voditelj sigurnosti u Nacionalnoj agenciji za državljanstvo i član National Bodyguard Academy, centra izvrsnosti za studije privatne zaštite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi