"Hajde da se molimo da će Michael Schumacher jednog dana biti dio ovoga"
Foto - EPA

Ross Brawn o dolasku Micka u F1

"Hajde da se molimo da će Michael Schumacher jednog dana biti dio ovoga"

M. Šljivak

Dolazak Micka Schumachera u Formulu 1 probudio je ponovo interes za zdravstvenim stanjem njegovog oca Michaela.

Sedmostruki prvak svijeta doživio je tešku nesreću na skijanju u Francuskoj prije sedam godina i od tog dana se njegov život potpuno promijenio.

Malo je informacija o zdravstvenom stanju legende F1, a njegov prijatelj Ross Brawn je istakao da dolazak Micka u Formulu 1 obnavlja interes i za Michaela.

"Bit će veoma zanimljivo sada kada je Mick Schumacher u Formuli 1. Imam mnogo povjerenja u njega. Sve nas to vrati na Michaelovu nesreću i svi pomislimo kako bi bilo lijepo da može da učestvuje u tome", rekao je Brawn i dodao je:

"Niko od nas ne zna koliko Michael može da razumije. Hajde da se molimo da će jednog dana biti dio svega ovoga. To bi bilo sjajno", zaključio je Brawn.

Todt je jedan od rijetkih koji zna sve o Schumacheru: Liječi se kako bi se vratio normalnom životu

Sedmostruki prvak Formule 1 je 29. decembra 2013. godine pao na skijanju u Francuskoj, te je glavom udario u kamen i tog trenutka je počela borba za njegov život.

Milione eura porodica je već potrošila na brojne tretmane i liječenje šampiona. Međutim, informacije o njegovom zdravstvenom stanju su šture i njegovo stanje je dobro čuvana tajna.

Jedan od rijetkih koji govori o Schumacheru je njegov veliki prijatelj i bivši šef u Ferrariju Jean Todt. Ranije je govorio kako sa Michaelom gleda utrke, a u razgovoru za Ouest France se ponovo dotakao legende F1 sporta.

"Veoma sam diskretan po ovom pitanju. Michael je imao tešku nesreću koja je ostavila duboke posljedice. Od tada se liječi na način da bi jednog dana mogao da se vrati normalnom životu", istakao je Todt.

U Formulu 1 se od naredne sezone vraća prezime Schumacher. Michaelov sin Mick vozit će za Haas F1 tim, a Todt je sretan što je ovaj momak tu.

"Bio je šampion Formule 2 i Formule 3 i ovo je logičan korak. Jako je talentovano, ali ovo je novi izazov i ne treba očekivati čudo od njega. Ako bude imao bolid na nivou ovogodišnjeg, imat će rezultate koje su vozači Haasa imali ove sezone. Nadam se da će više bolida u naredim godinama da se primakne Mercedesu", istakao je Todt.

Sigurno je da svi jedva čekaju da ponovo vide Michaela koji je obilježio živote mnogih klinaca širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi