Svi su tu samo njega nema: Schumacher je objavio fotogafiju koja tjera suze

Za praznike

Svi su tu samo njega nema: Schumacher je objavio fotogafiju koja tjera suze

A. Čaušević

Mick Schumacher objavio je fotografiju na kojoj on i njegova porodica sjede ispred svog božićnog drvca u svom domu. Svi su bili tu, osim njegovog oca i to je ono što izaziva posebne emocije.

Sin legendarnog sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera nedavno je prešao u Mercedes. Njegov prelazak u njemačku ekipu uslijedio je nakon isteka ugovora s Haasom na kraju prošle sezone

Međutim, dok će veći dio njegovog fokusa biti na pripremama za utrke uoči nove sezone razumljivo je da će njegove misli biti usmjerene na njegovog oca tokom onoga što je zasigurno vrlo teško razdoblje u godini za njega i ostatak njegove porodice.

Ipak, Mick je objavio fotografiju sebe i svoje majke Corinne i sestre Gine-Marije ispred njihovog božićnog drvca.

Njegov legendarni otac je u vegetativnom stanju još od svoje tragične nesreće na skijanju 2013. godine. Schumacher stariji zadobio je teške povrede mozga nakon što je glavom udario u kamenje u francuskim Alpama, dok je skijao,

Oglasi

Schumacher je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Grenobleu gdje je prošao dvije operacije prije nego što je stavljen u medicinski induciranu komu.

Porodica Schumacher minimalizirala je informacije o njegovom zdravstvenom stanju, a pojavljivanja u javnosti su zaista rijetkao otkako im je nesreća zauvijek promijenila živote.

Osim objave fotografije ispred božićnog drvca, Mick je promijenio i svoju profilnu sliku na Instagramu u staru fotografiju Michaela koji ga drži dok je bio dijete.

Ipak, dostaje je ljutih ljubitelja motociklizma i onih koji su poznavali Michaela zbog nedostatka novosti o njegovom stanju.

Schumacherov bivši menadžer Willi Weber nedavno je okrivio Schumacherovu suprugu Corinnu jer je ignorisala njegove zahtjeve za novostima o trenutnom zdravstvenom stanju kultnog vozača.

"Pokušao sam stotine puta kontaktirati Corinnu i nije se javljala," rekao je Weber za La Gazetta dello Sport. "Nazvao sam Jeana Todta da ga pitam trebam li ići u bolnicu, a on mi je rekao da pričekam - prerano je .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi