Schumacher helikopterom prebačen u bolnicu, zna se koga je prvo nazvao

Doživio težak udes u S. Arabiji

Schumacher helikopterom prebačen u bolnicu, zna se koga je prvo nazvao

E. Čaušević

Mick Schumacher doživio je danas žestok udes u kvalifikacijama Formule 1.

Kvalifikacije za sutrašnju Veliku nagradu Saudijske Arabije su trenutno prekinute zbog stravičnog udesa Schumachera koji se desio na početku drugog dijela kvalifikacija.

Vozač Haasa je napravio grešku u prvom dijelu staze kada je izgubio kontrolu, a onda se skoro u punoj brzini zabio u zid.

Kamere su prestale snimati vozača Haasa jer je bilo jasno da je udes ozbiljan, te nisu znali u kakvom je stanju. Nekoliko minuta nakon toga objavljeno je da je pri svijesti i da je razgovarao s ljekarima koji su došli da mu pomognu.

[twitter]https://twitter.com/0Linalan96/status/1507775905267126272[/twitter]

Schumacher je nakon toga prebačen u medicinski centar na detaljne preglede kako bi se uvjerili da je dobro i da nema nikakvih težih povreda.

Oglasi

Haas je potvrdio prije nekoliko trenutaka da je Schumacher dobro, te da je po dolasku u medicinski centar prvo nazvao svoju majku kako se ona ne bi brinula.

Iz Schumacherove ekipe su dodali da je on pristao da uradi detaljne preglede, te da još uvijek nije jasno da li ćemo njemačkog vozača gledati u sutrašnjoj utrci.

Schumacher je helikopterom prebačen u bolnicu gdje će mu biti napravljeni dodatni pregledi, a onda će se donijeti odluka o tome da li ćemo ga gledati sutra na startu utrke za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
A sta mu je oni mihael sumaher, jel mu famelija kaka?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi