Mick Schumacher: Ono što je moj otac bio Vettelu, to je on meni sada

Mladi vozač ima dobrog uzora

Mick Schumacher: Ono što je moj otac bio Vettelu, to je on meni sada

E. Čaušević

Mick Schumacher u narednim godinama će sigurno doći u Formulu 1 gdje će nadamo se nastaviti stopama svog legendarnog oca Michaela.

Mick Schumacher se trenutno takmiči u Formuli 2, a ove sezone je u nekoliko navrata testirao bolide Ferrarija. Mick je krenuo stopama svog oca Michaela Schumachera koji je postao sinonim za Formulu 1.

Mlađi Schumacher je priznao da je njegov uzor u ovom sportu Sebastian Vettel koji trenutno vozi za Ferrari.

"Za njega imam mnogo poštovanja. Mnogo razgovaramo o svemu i on mi daje dosta savjeta. Ono što je moj otac bio Sebastianu to je on meni. Jasno je da mi je on uzor i volio bih biti kao on", rekao je Mick Schumacher.

Mladi njemački vozač ove godine je ostvario jednu pobjedu u Formuli 2 na utrci za Veliku nagradu Mađarske. Ostat će član Ferrarija i očekuje se da u budućnosti dobio šansu u F1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi