Vettel čestitao Leclercu na boljem učinku u kvalifikacijama

Dvojac Ferrarija

Vettel čestitao Leclercu na boljem učinku u kvalifikacijama

A. Čaušević

Vozačku postavu u Ferrariju ove sezone čine Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

U dosadašnjih 17 utrka bolji učinak u kvalifikacijama ima mladi vozač iz Monaka. Nijemca je pobijedio 10 puta.

S obzirom da su do kraja ostale dvije utrke te da će međusobni duel pripasti Leclercu Vettel je čestitao svom mlađem kolegi.

"Najprije, mora se reći da je Charles odradio vrlo dobar posao u kvalifikacijama. Mislim da nije u redu da sjedimo tu bez da se to spomene, to se mora cijeniti", rekao je Vettel.

"Tu i tamo ja nisam složio najbolje krugove u kvalifikacijama. Stvari se možda nisu poklopile onako kako bih htio. Mislim da sam tu i tamo nešto vremena gubio iz različitih razloga.”

"Sve u svemu, ne mogu biti zadovoljan kvalifikacijama ove godine. Definitivno je cilj za ove zadnje utrke da imamo dobre performanse u subotu i nedjelju."

U prvih sedam utrka Vettel je čak u šest navrata na startu imao bolju poziciju, ali je Leclerc sjajnim nastupima u drugom dijelu sezone uspio stvari okrenuti u svoju korist.

U generalnom poretku vozača Leclerc je treći sa 249 bodova, 19 više od Vettela koji je peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi