Sjajne kvalifikacije za Ferrari na ulicama Monte Carla, Hamilton se žalio na stazu
FOTO: EPA

Leclerc najbrži

Sjajne kvalifikacije za Ferrari na ulicama Monte Carla, Hamilton se žalio na stazu

Haris Zilić

Sjajne kvalifikacije Formule 1 smo gledali na legendarnoj stazi u Monte Carlu za VN Monaca.

Domaći vozač i član Ferrarija Charles Leclerc startat će sutra sa prve pozicije i tako je Crvenim donio pole position nakon dugo vremena.

U prvom startnom redu bit će i vozač red Bulla Max Verstappen, dok će iz drugog reda u utrku krenuti Valtteri Bottas u Mercedesu i Carlos Sainz u Ferrariju, a Sainz je zaokružio sjajne kvalifikacije i treninge za Ferrari, koji se sutra nada dobrom rezultatu na utrci.

Aktuelni prvak svijeta Lewis Hamilton se žalio na stazu, a na kraju je zauzeo sedmu poziciju. ispred njega će na startu biti Landor Norris u McLarenu i Perre Gasly u Alpha Tauriju, koji je imao odlične kvalifikacije.

U TOP 10 u utrku će krenuti u Sebastian Vettel u bolidu Aston Martina sa osme pozicije, deveti u kvalifikacijama je bio Sergio Perez u Red Bullu, a TOP 10 je kompletirao Anitonio Giovinazzi u Alfa Romeu, koji je pozitinvo iznenadio i imao nekoliko vrlo dobrih prolaznih vremena.

Razočarenje kvalifikacija je Daniel Ricciardo u McLarenu, krenut će sutra sa 12. pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi