Nakon sedam godina vozilo se na Nurburgringu, Mercedes po starom, Leclerc šokirao!

Odlične kvalifikacije

Nakon sedam godina vozilo se na Nurburgringu, Mercedes po starom, Leclerc šokirao!

A. Čaušević

Na stazu Nurburgring Formula 1 se vozila nakon sedam godina. Urka je na programu sutra, dok su danas održane kvalifikacije i to u sklopu nagrade za Veliku nagradu Eifela. 

Vozači Mercedesa su se očekivano našli na prve dvije pozicije, s tim da je Valtteri Bottas uspio nadmašiti Lewisa Hamilton. Finac je s vremeno 1:25.269 stigao do 14. pol pozicije u karijeri.

Treći će sutra startati Max Verstappen koji je pokazao zube, ali nije mogao do prve pozicije. Vozač Ferrariji Charles Leclerc se pobrinuo za najveće iznenađenje.

Leclerc je izvukao i više od maksimuma tako što je završio na četvrtoj poziciji, dok njegov kolega Sebastian Vettel nije prošao u finalni dio kvalifikacija.

U Top 10 još su završili Alexander Albon, Dniel Ricciardo, Esteban Ocon, Lando Norris, Sergio Perez i Carloz Sainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi