Montezemolo bi volio vidjeti Hamiltona u Ferrariju

Britanac osvojio šestu titulu

Montezemolo bi volio vidjeti Hamiltona u Ferrariju

A. Čaušević

Lewis Hamilton je stigao do šeste titule prvaka svijeta i sve je bliže Michaelu Schumacheru koji sada ima jednu titulu više. 

Bivši predsjednik Ferrarija Luca Montezemelo je ne krije da se divi Hamiltonu te kako je kazao volio bi vidjeti Britanca u crvenom bolidu.

"Ima nevjerovatnu sposobnost da se prilagodi potrebama staze. Veoma je brz, zna kako da koristi gube i boli, sjajan je u ostvarivanju rezultata. Ja lično bih ga volio vidjeti u Ferrariju", rekao je Montezemolo.

Montezemelo je pohvalio Hamiltona što je znao pobijeđivati i kada nije imao najbolji bolid kao što je bio slučaj 2018. godine.

"Prošle godine je bio prva iako u pojedinim trkama nije imao bolji bolid. Sigurno je među najboljim ikada i na nivou Laude, Schumachera, Senne, Clarka...", smatra Montezemelo.

Sa 87 pole pozicija Hamilton je aspolutni rekorder, do sad ima 83 pobjede, osam manje od Schumahera, dok je se na podijum penjao 150 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi