Dok je uživao sa ljepšom polovinom saznao je bitne vijesti za nastavak karijere

Novi tim nakon 11 godina

Dok je uživao sa ljepšom polovinom saznao je bitne vijesti za nastavak karijere

H. Zilić

Navikli smo u fudbalu na jake i zvučne transfere, ali po tom pitanju zna biti uzbudljivo i u ostalim sportovima. Ovaj put u centar pažnje je stiga auto-moto svijet, tačnije Moto GP.

Jedan od najboljih vozača današnjice Marc Marquez (30) nakon decenije, tačnije nakon 11 sezona napušta redove Honde. Marquez i Honda će se rastati na kraju ove sezone.

I ranije se spominjalo o ovom transferu, ali Honda je bila uvjerena da može dogovoriti nastavak saradnje sa Marquezom, no od toga neće biti ništa.

Iako nije još zvanično poznata nova ekipa za Marqueza, italijanski mediji prenose vijesti da prelazi u Gresini Racing za koji vozi njegov mlađi brat Alex.

Riječ je o ekipi koja koristi Ducatijeve motore.

Oglasi

Španac je uzeo kraći odmor da napuni baterije za finiš tekuće sezone, a vijest o odluci Honde saznao je dok je uživao sa svojom djevojom Gemom Pinto s kojom vodi vrlo miran i na momente povučen život, iako je riječ o velikoj zvijezdi u Španiji.

Vjerovatno je Marquez očekivao ovakav rasplet situacije, ali po završetku sezone, no u Hondi su prelomili da odmah završe sve špekulacije.

Odmah po saznanju odluke da je Honda odlučila da pusti španskog vozača, Marquez se oglasio putem društvenih mreža.

"Imali smo nezaboravne trenutke na što sam jakon ponosa. Šest naslova svjetskog prvaka, pet trostrukih kruna, 59 pobjeda, 101 postolje i 64 pole positiona", napisao je Maruez na mreži X i dodao:

"Naporan rad, predanost i veza koju smo gradili godinama. Smijeh, suze, radost, teški trenuci, ali najvažnije, jedinstven i neponovljiv odnos. Rastavljeni, ali uvijek zajedno!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi