"Na kraju sezone napustit ću Formulu 1"

Robert Kubica se povlači

"Na kraju sezone napustit ću Formulu 1"

E. Škorić

Robert Kubica odlučio je na kraju sezone napustiti Formulu 1.

Poznati poljski vozač vratio se u svijet Formule 1 nakon osmogodišnje odsutnosti zbog pretrpljenih povreda u reli utrci u februaru 2011. godine, ali ipak neće se dugo zadržati na stazama.

Uprkos snažnom karakteru, Kubica je odlučio da okonča karijeru. Smatra da rezultati na stazi nisu ispunili nejgova očekivanja.

34-godišnjak iz Krakova izjavio je kako je ovogodišnja sezona bila vrlo intenzivna i, kako bi iskoristio sve mogućnosti koje mu se nude u budućnosti, odlučio je ne nastaviti s Williamsom.

Kubica je dugo bio u centru pažnje u Formuli 1, nakon incidenta u Ronde di Andori, u provinciji Savona, malo prije nego što je počelo izdanje iz 2011., kada je poljski vozač zadobio strašne povrede u velikoj nesreći.

Kao što je tada bilo poznato, trebalo je više od sat vremena da se Robert Kubica izvuče iz automobila,pa je podvrgnut sedmosatnoj operaciji, pod brigom sedam različitih liječnika koji su istovremeno radili u dvije smjene. Predugačka hirurška intervencija koja mu je nesumnjivo spasila život, dok je njegov asistent u istoj kabini čudesno preživio bez ikakvih oštećenja.

Kubica je rekao da mu se Formula 1 jako sviđa, ali ne namjerava se natjecati pod svaku cijenu. Poljski veteran dodao je da mu automobilske utrke i dalje pružaju mnogo zabave i da će biti čudno ako ne bude utrkivao uopće sljedeće godine, međutim različiti izvori i njemački tisak nagađali su da 34-godišnjak 2020. prelazi u DTM Championship, Deutsche Tourenwagen Masters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi