Robert Kubica napušta Williams na kraju sezone

Saopštio konačnu odluku

Robert Kubica napušta Williams na kraju sezone

E. Čaušević

Robert Kubica ove sezone se vratio u Formulu 1 nakon nekoliko godina, ali se tu neće dugo zadržati.

Kubica je trenutno vozač Williamsa koji je najveće razočarenje u ovoj sezoni. Poljski vozač je nakon nekoliko godina pauze odlučio da se vrati u F1, ali nije prošao baš kako se očekivalo.

Pred utrku za Veliku nagradu Singapura on je izjavio da će na kraju sezone napustiti Williams. Kubica nije rekao da napušta F1 i vjerovatno se nada ponudi neke druge ekipe.

"Želim da se zahvalim ekipi na prethodne dvije godine, a pogotovo na tome što su mi dali priliku da se vratim u bolid Formule 1. Uživao sam u ovom vremenu provedenom u Williamsu, ali smatram da je došlo vrijeme da okrenem novu stranicu u svojoj karijeri", rekao je Kubica.

Williams se zahvalio Kubici na svemu što je uradio za tim, te su poručili da poštuju njegovo odluku da napusti ekipu. Također, objavili su da će vozačku postavu za narednu sezonu saopštiti veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi