Bivši prvak svijeta se vraća na staze: Očekuje ga poseban izazov
FOTO: EPA

U 43. godini života

Bivši prvak svijeta se vraća na staze: Očekuje ga poseban izazov

Haris Zilić

Zanimljiva vijest nam stiže iz auto-moto sporta, a glavna uloga je pripala bivšem prvaku svijeta u Formuli 1, britanskom voaču, Jensonu Buttonu (43).

Button se vraća na staze, ali u potpuno drugačijem sportu od onog u kojem je dostigao slavu.

Brtanac će se naredne godine takmičiti u NASCAR-u. Iskusnog vozača ćemo u ovom zanimljivom auto-moto sportu gledati od marta mjeseca 2024. godine.

Debitovat 26. marta u Austinu, 2. jula slijedi godišnja ulična utrka u Chicagu, a posljednju će voziti 13. augusta u Indianapolisu.

Legendarni vozač Formule 1 u NASCAR-u će voziti Ford Mustanga, zadužio je i broj na automobilu, nosit će broj 15. Automobil će za Buttona spremiti Rick Ware Racing i Stewart-Haas Racing.

Oglasi

Što se tiče karijere u Formuli 1, Jenson Button je upisao ukupno 15 pobjeda.

Sezona karijere bila je 2009. godine, kada je ostavrio šest pobjeda i na kraju stigao do titule prvaka svijeta.

Povukao se iz Formule 1 2017. godine, učestvovao je na nekoliko auto-moto utrka, ali NASCAR će biti najveći izazov nakon karavana Formule 1.

Nije prvi put da se bivši vozači Formule 1 oprobaju u drugim trkačkim izazovima, posebno po završetku karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi