'Djedica' nije mogao trpiti iritantnog klinca: "Potapšao me po ramenu i zatim boom"

Tuča vozača nakon trke

'Djedica' nije mogao trpiti iritantnog klinca: "Potapšao me po ramenu i zatim boom"

Midhat Šljivak

Vozač NASCAR-a Nick Sanchez (22) žestoko je nokautiran od mnogo starijeg kolege Matta Craftona (47) nakon okončanja trke u kojoj su imali duel na stazi.

Nick Sanchez i Matt Crafton imali su žestok fizički obračun nakon utrke NASCAR šampionata, a mnogo lošije je prošao 22-godišnjak koji je nokautiran.

Na stazi je došlo do naguravanja automobilima. Jedan drugom su očigledno namjerno htjeli upropastiti dan, da bi potom sukob prešao na fizičku razinu. Sve je započeo mnogo stariji Matt Crafton.

Dok je 22-godišnji Sanchez stajao ispred staze, 25 godina stariji kolega mu je prišao s leđa, potapšao ga je po ramenu i zatim brutalno nokautirao.

Oglasi

Sanchez je pao na tlo, ali je ubrzo bio na nogama. Došlo je do još žešćeg obračuna sve dok se nisu umiješale timske kolege koje su spriječile dodatnu eskalaciju.

"Šta se dogodilo? Prišao mi je iza leđa, potapšao me po ramenu i zatim udario", riječi su Sancheza.

[twitter]https://twitter.com/Movement20_/status/1708222897053893075[/twitter]

Povrede na njegovom licu bile su jasno vidljive. Ukazana mu je pomoć u ambulanti na stazi, odakle je na kraju ipak izašao nasmijan.

Ovakve scene nisu ništa novo u svijetu trka, posebno u SAD-u. Često dolazi do žestokih sukoba i nema previše poštovanja između rivala.

Nick Sanchez je velika automobilistička nada u Sjedinjenim Američkim Državama. Ove godine je proglašen rookiejem godine u NASCAR Craftsman Truck serije.

S druge strane 47-godišnji Matt Crafton je na zalasku karijere, a radi se o čovjeku koji je trostruki šampion.

On je prvu utrku odvezao prije nego što se Nick Sanchez i rodio, a ukupno je odradio 533 trke u karijeri. Ima 15 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi