Ferrarijeva bruka i sramota

Hamilton opet najbrži

Ferrarijeva bruka i sramota

Admin Čaušević

Ferrari nastavlja sa užasnim izdanjima tokom ove sezone, novu blamažu italijanski tim doživio je na stazi Spa u Belgiji. 

Pole pozicija je očekivano pripala Mercedesu. Najbrži u kvalifikacijama je bio Lewis Hamilton koji je stidao do 93. najbolje startne pozicije u karijeri.

Sjajni Britanac koji suvereno korača prema sedmoj tituli prvaka svijeta je svoj krug odvezao s vremenom 1:41.522 što je novi rekord kultne staze u Belgiji.

Drugi će startati Valtteri Bottas, dok je treće mjesto obezbijedio Max Verstappen. Daniel Ricciardo, Alexander Albon, Esteban Ocon, Carlos Sainz, Sergio Perez , Lance Stroll i Lando Norris su također u top 10.

Vozači Ferrarija koji su slavili na posljdnje dvije utrke u Belgiji nisu ni ušli u finalni krug kvalifkacija. Charles Lecler i Sebastian Vettel jedva su se provukli u Q2, a sutra će statati sa pozicija 13 i 14.

Top Komentari

ISTINA
Koja bolan Sloboda,ne greši duše.
3 2
mostar12345
To Rođeni,samo naprijed
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti