"Ne pamtim kada smo imali ovako poražavajuć vikend"

Mercedes zakazao u Austriji

"Ne pamtim kada smo imali ovako poražavajuć vikend"

Endin Čaušević

Velika nagrada Austrije donijela je ogromne probleme za Mercedes jer Lewis Hamilton i Valtteri Botas nisu uspjeli da završe utrku.

Od Mercedesa se i ovog vikenda očekivalo vjerovatno najviše, ali su doživjeli potpuni krah na utrci za Veliku nagradu Austrije. Hamilton i Bottas nisu uspjeli da završe utrku, a obojica su morali odustati nakon problema s bolidima.

Bottas je na stazi bio svega 14 krugova i bilo je od prvog kruga jasno da ima problema s motorom bolida. Nakon utrke Bottas je izjavio da je ekipa Mercedesa propustila veoma dobar vikend zbog dešavanja s bolidima u današnjoj utrci.

"Odmah na startu su mi proklizale gume i preteklo me nekoliko bolida. Uspio sam se oporaviti i bio sam drugi. Kao ekipa smo bili u odličnoj situaciji da imamo sjajn vikend. Ipak, zbog kvara na mjenjaču sam morao odustati. Zaista se ne sjećam kada smo imali ovako poražavajuć vikend", rekao je Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi