Lude kvalifikacije u Monzi: Raikkonenu pol pozicija pred sutrašnju trku
(Foto: EPA)

Trka za VN Italije

Lude kvalifikacije u Monzi: Raikkonenu pol pozicija pred sutrašnju trku

M. Šljivak

Vozač Ferrarija Kimi Raikkonen osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije na stazi u Monzi.

Lude kvalifikacije u Monzi donijele su dosta uzbuđenja u samom finišu. Lewis Hamilton je u posljednji krug ušao sa najboljim vremenom, ali "sa zvukom" sirene ga prestižu oba Ferrarija.

Prvo je Sebastian Vettel došao na prvo mjesto, ali je i njegova radost trajala praktički nekoliko sekundi jer je Raikkonen odvezao najbrže vrijeme i sa rezultatom 1:19.119 osvaja pol poziciju.

Iza dvojca u Ferrariju startovaće Lewis Hamliton i Valtteri Bottas u Mercedesu i ako je suditi po kvalifikacijama, čeka nas zaista spektakularna trka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti