"Srce mi je zamalo stalo, nisam vjerovao da ću proći zadnje dvije krivine"

Hamilton nakon trke

"Srce mi je zamalo stalo, nisam vjerovao da ću proći zadnje dvije krivine"

Britanac Lewis Hamilton ostvario je danas jednu od sretnijih pobjeda u karijeri. 

On je vodio tokom cijele trke na Silverstoneu, ali u posljednjem krugu njegov prednji lijevi pneumatik nije mogao izdržati i puknuo je.

Ipak, i u tim okolnostima Hamilton je uspio da dođe do cilja i to na liderskoj poziciji. U posljednjih nekoliko krivina izgubio je oko 20 sekundi prednosti u odnosu na Verstappena i da je još nekoliko krivina bilo do kraja ostao bi sigurno bez prvog mjesta.

Poslije trke kazao je kako mu je srce zamalo stalo.

"Do same završnice sve je išlo glatko. Valtteri je pretio, ja sam uspijevao da kontrolišem situaciju. Kada sam čuo da je njegov pneumatik pukao, pogledao sam svoj i činilo mi se da je sve u redu", kazao je Hamilton i dodao:

"Bolid se kretao bez problema dalje, a onda je u posljednjem krugu i meni pukao pneumatik. Umalo mi je srce stalo. Molio sam se samo da završim i da ne budem previše spor. Nisam mislio da ću uspjeti da prođem posljednje dvije krivine. Na kraju sam bio opušten. Dobio sam informacije koliko Valtteri kasni. Nikad nisam doživeo nešto ovako".

Inače, Hamiltonu je ovo bila treća uzastopna pobjeda i lider je u šampionatu.

Naredna trka vozi se na istoj stazi za sedam dana.

Top Komentari

Quartararo20
Tata voznje, najveci ikada uskoro
6 1
Quartararo20
G. O. A. T.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi