Nicholas Latifi od naredne sezone u bolidu Williamsa

Stiže umjesto Kubice

Nicholas Latifi od naredne sezone u bolidu Williamsa

E. Čaušević

Williams je ove sezone najviše razočarao u Formuli 1, te je ovaj legendarni tim ostao prikovan za dno u svakom segmentu.

Vozači Williamsa ove sezone bili su Robert Kubiva i George Russell, ali se nisu baš proslavili. Bolid ovog tima bio je znatno lošiji od ostalih ekipa zbog čega se odmah vidjelo da je ova sezona jedna od najgorih u historiji ovog tima.

U Williamsu rade punom parom na pripremama za narednu sezonu iako ova još uvijek traje. Jasno je da žele napraviti bolid koji se može nositi s ostalim ekipama što se od Williamsa itekako očekuje.

Iz ovog tima saopštili su da će uz Russella novi vozač naredne sezone biti Nicholas Latifi koji stiže iz Formule 2. On će doći umjesto Kubice koji se oprašta od Williamsa nakon utrke za Veliku nagradu Abu Dhabija.

Latifi je trenutno drugoplasirani u poretku Formule 2 i dobit će licencu da vozi u F1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi